THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

new belog !


-----------------------------------

belog ini tidak dgunakan lagi .

-----------------------------------

sekian, terima kaseh :)

new belog : www.diary-faa.blogspot.com

grr ~


seriously ! memang macam bangang ! bAngang oke ! bukan bEngang .
bEngang tu lagu Akim . nak aku nyanyi kan ? boleh je . jap .
*ekhem . 'aku bosan dengan cintamu , aku rasa buang masa ,,,'
okey . aku mengaku ! memang buang mase pun kaw dengar aku nyanyi ni
. anyway , thanks . sebab kaw dah pun dengar . haha . :b

--------------------------------------------------------------------------------

selamat jumpe kembali ye .
nampak nye , kite jumpe lebey awal dari mase yang aku tetapkan sebelom nie . hehe .
aku memang gile ! tau ta ape yang bangang ?
hurm , suda semestinye AKU . ye ! aku ! kenape ?
sebab aku nyanyi lagu Akim tibe.tibe je tadi . bangang kan ? haha.
*nampak sangat ke.bangang-an itu --

cehh , napew aq buh pic atah tu ?
mao tau napa ?
aku ta nak kasi tao lah .hua4 .
kecian dek lu . puii x']
aku malu lar ><
ececeh . malu konon .

aq tatao motif apa aq update byh ,
haha , dasar bengok ang . hee .
*kutuk diri sendiri .

keyhh . daa :p



Awak mesti tahu !



Hey awak . Nak tahuu tak ? Nak tahuu tak nii ? Nak ke tak ?
Wehh awak , jawab lah . Nak tahu ke tak ? Bisu ke hapeee -_________-
HAHAHA , gilee hekk aku . siapalah pulaa nak jawab xD
Okayokay , tak kesah laa awak nak tahuu ke tak .
Saya tetap nak gtaw
Saya nak cakap , saya suka awak .
Awak tau tak ? Saya tahu awak memang tak tau .
haish . xD




SPM ?




haruskah student SPM baca buku setinggi bukit ? mahupown setinggi gunung ? 0.0 kenapakah ? bilakah ? di manakah ? bagaimanakah ? mengapakah ? apakah ? Haha . tidak sepatutnya weh . study smart , don't study hard babe ! tagline for student SPM ;)
weh , gud luck for SPM 2010 kepada sesiapa yang mengambil SPM for this year .do the best !! korang boleh buad meh ! jangan padam jawapan yang first sekali korang buad kerana kadang-kadang jawapan tu betul taw tak ? kalau tak percaya , try r buad :P
GOOD LUCK ... !
STUDY SMART , DON'T STUDY HARD !

:)

Assalamualaikum ,
November suda hamper tamat ,
And noww bukak buku baru perangai baru otak baru &
semue serba serbi baru . cehh , haha .
ape lagi baru ? ehem ehem xD haha . haihh . =)
SPM 2011 . cuak aku ! huh

Something special about you all =)



Aku sayang korang macam aku sayang diri aku ;') korang adalah tempat aku buat dosa :) , tempat aku bergosip , tempat aku berkasanova , tempat aku release tension , tempat aku sedih :( , tempat aku happy :) , tempat aku masam masam manis :') , tempat aku mengadu , tempat aku makan , tempat aku minum & segala-galanya ada dekat korang :) tanpa korang , hidop aku tak tenang , tak aman & tak sempurna ;) ILoveyouuusahabat :')) I Hope will be together FOREVA AND EVA AND EVA DUDE ! Even kita gaduh pown , kita tetap kekal kan ? That's we call SAHABAT :)

30 perkara wanita tak sempat bagitau lelaki


1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akanmenjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan denganpersahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi/Assalamualaikum' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-matanak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprisebuatnya (hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.


Don't walk infront me, I may not follow.
Don't walk behind me, I may not lead.
Just walk beside me and be my friend.

[hanya kau yang memahami]



I'm scared to fall in love again, i don't want to end up hurt again. So I'm putting a lock on my heart. Only god has the key! U want it? Ask GOD how to win the key

zaman couple suda berakhir

Bila bercakap mengenai CINTA kedengaran macam seronok.Itu bagi pasangan yang sedang hangat bercinta.Bagi pasangan yang baru saja putus cinta semestinya kalian sedang berduka..menangisi setiap apa yang telah berlaku.Cuba fikir secara positif setiap pertemuan/perpisahan itu sudah ditentukan ALLAH TAALA dan apa yang berlaku itu jugak ada hikmah disebaliknya...

Bagi yang beragama ISLAM sesungguhnya kalian harus menerima apa yang sudah ditakdirkan,bahawasanya DIA bukan milik kalian! jangan s'sekali menyalahi diri kalian.seharusnya kalian BANGKIT untuk mengharungi kehidupan akan datang.Jangan s'sekali berkata "zaman couple saya sudah berakhir" sebagai contoh.Jangan serik untuk bercinta.cinta akan datang dengan sendiri...


Untuk mu TEMAN cinta itu belum berakhir..bangkitla! jangan LEMAH kerana CINTA.





gud luck adek adek :p


pade adep adep , gud luck sume ye . wak leloq upsr niy .
hope u all can do it better !

to luvly kazen,RAZAN AQILAH :
you can do it okie






do answer the questions

1. Orang yang paling dicintai-mencintai-tercinta dalam hidup?
-famili , frenza.

2. Siapa orang yang paling kamu inginkan ketika anda kesunyian?
-beshfwen [yana , yati , una , thah , judin n others ] !

3. Paling rapat dgn siapa dalam famili-kawan-teman istimewa?
-nta . rapat belake :)

4. Kenapa pilih dia jadi teman hidup walaupun bukan dijangka untuk sehidup semati?
-err soklan pe ni ? cam ta ley jwab jer . hak2

5. Dalam banyak banyak lagu yang korang dgr, mana yang selalu mengingatkan dia?
-lagu2 romantik . hehe

6. Inbox message yang ada dekat phone, majority siapa?
- besh fwen [yana , yati , thah , payed n others] :p

7. Nak ucapkan 'Selamat Hari Raya' yang paling romantissss gila dekat siapa?
- tuk awak , awak , awak n awak . boyfie n girlfie ~
______________________________________________________________

[yeah]


semalam adalah sejarah ,

hari ini adalah perjuangan ,

besok adalah masa depan .






semua akn menentukan segalanya , yeah ! B-)





::dax::

-no title-





--------------------------------------------------



:'(

Aku boleh gelarkan aku bodoh . Bodoh dalam cinta . Orang mcm aku nih lah selalu bercakap tentang pengorbanan dalam cinta . Pengorbanan sampai makan diri sendiri . Bila aku tahu dia salah , aku salah kan orang yang tak bersalah . Buat malu . Orang yang disalah kan pulak terasa macam nak tergelak . Kenapa tak cakap terus dekat kesayangan ? aku biar kan kau pegi begitu saja . kenapa ? mana lah aku tau . permulaan nya , aku mau tengok kebahagian dia dlu tapi ... aku tak perfect sangat .

::aku karang ayat jew ni . jangan salah paham doe :: hahahh .

[epy eid]


da masuk raye ke5 aq bru nak wish .
huhu . maseh awal lg kan tuk wish ?
wah3 .
pade sape2 y mengenali diri ini,
aq nk mntx maaf zahir & batin

seandainye ade tersalah cakap n terguris
hati dgan ape y telah aq lakukan .
semoga lebaran ini membawa lebih banyak keberkatan
:)


last , awak , awak dan awak , saya nak duit raye lah :p


halu SEPTEMBER (!)



haluu

haluu

haluu

I hope i got my wish came true this month
i hope soo :D




::i hope i got my new bf . hee *gedix tul

dulu dan sekarang =)


dulu semasa aku darjah satu :p

  • bg aku , handphone x perlu
  • rambut mesti diikat tocang
  • compact powder ?? eeuu , apa tu ?
  • aci ligan , aci sembunyi memang popular time tu
  • x kenal benda2 tentang PC tu





sekarang da form 4 :)

  • handphone memang satu keperluan bg aku :D *perlu sgt
  • tocang ?? x maen laa. rambut cm taylor swift , miley cyrus , lisa surihani :P
  • compact powder . diterima dlm kehidupan aku . haha
  • facebook , blogger , myspace , twitter . apa lagi ? ngeh3..
  • mula kenal dlm tahu apa kegunaan PC . ngee~








i want u knoe ..

Awak tahu tak?-Saya suka bila dgr suara awak
Awak tahu tak?-Saya suka bila awak ambil berat pasal saya
Awak tahu tak?-Saya suka keluar dgn awak
Awak tahu tak?-Saya pernah nangis sbb awak
Awak tahu tak?-Saya pernah tak tidur malam sbb teringatkan awak
Awak tahu tak?-Saya pernah jatuh sakit sbb rindukan awak
Awak tahu tak?-Saya gembira sngt bila dpt msg dari awak
Awak tahu tak?-Saya sedih sangat bila dapat tahu awak dah berpunya
Awak tahu tak?-Saya sanggup tunggu awak walaupun saya tahu awak takkan jadi milik saya
Awak tahu tak?-Saya sayang awak sangat sangat!
Awak tahu tak???
Awak tak pernah tahu kan?
:(
tak kisah la awak tahu ke tak
yang penting saya suka awak
tapi lagi bagos kalau awak tak tahu.... kan kan kan???




MERDEKA ! MERDEKA !


let say loud loud !
MERDEKA ! MERDEKA ! MERDEKA !

1 Malaysia , menjana tranfomers ,, ehh
menjana transformasi lar !


"im proud had been here dear Malaysia !"

kalau nak kejutkan org bangun tidur suwuh sahur , ni lah cara2 nye ::

1. pegang anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan..
2. sentuh bahu org tidur tu..dan goyangkan perlahan lahan..sambil panggil nama dia...
3. renjis air kat muka dia...sambil panggil nama dia...
4. tampar tampar manja pipi dia..sambil panggil nama dia...
5. tutup kipas/air cond

tp kalau still tak effect

1. jerit nama dia kuat kuat...
2. gigit ibu jari kaki dia..cam antu toyol gigit
3. simbah air sebaldi...kalau bleh air rendam baju dalam korang
4. tarik rambut dia sampai jatuh dr tilam
5. goyang badan dia kuat2 then jerit gempabumi! gempabumi! tsunami!tsunami!
6. jerit api! api! api!
7. letak kfc ke mcd ke xpun ikan patin masak tempoyak yg baru dibeli sebelah hidung dia..bg ambik bau sikit

tp kalau still tak effect gak

1. pergi kat telinga dia...then sebut maa rabbuka!sambil seru nama dia byk kali...
2. pergi kat dia,baca je surah yaa sin!hehehe

tp kalau still tak effect gak...ni je la cara terakhir

1. panggil je orang masjid/surau untuk uruskan...kerana tuhan lebih menyayanginya

zaman sekarang punye petua !


1. Petua Cepat DiPinang - Banyakkan Meminum Air Pinang
2. Menegangkan Kulit Muka - Stapler Tempat? Yg Kendur Tu..
3. Menghilangkan Bau Badan - Berendam Dalam Minyak Wangi
4. Melembutkan Rambut - Rendam Kepala Dalam Air Menggelegak. ..
5. Melebatkan Rambut - Cari Baja Rambut...
6. Menghilangkan Ketuat - Potong Dgn Pisau Cukur Cap Buaya...
7. Mengempiskan Perut - Jgn Makan & Jgn Minum...
8. Mengekalkan Kecantikan - Kekalkan Mekap, Jgn Basuh2...
9. Menyegarkan Mata - Tuang 6 botol Eye Mo. ..
10. Mengelak Rambut Gugur - Lumur Dengan Gam Gajah...
11. Mengatasi Tumit Pecah - Jalan Berjengket-Jengket
13. Menghaluskan Kulit Muka - Gosok Dgn Kertas Pasir
14. Menaikkan Seri Muka - Makan Kuih Seri Muka Sambil Naik Tangga..
15. Menghilangkan Bau Mulut - Minum Minyak Wangi
16. Menghilangkan Lebam Di Mata - Elakkan Dari Kena Penumbok..

tak same ! tak same !




ramai yang cakap muke kami seiras ! ye ke haa ?
mane dew lah .
rabun lah awak niy
:D




: kami tetap kazen sampai bile-bile !

ADAKAH AKU matang ?

spot soalan yang femes dalam otak receptor nerve alvelous plasma ,
tv,red blood cell , amoeba[blablabla]


apa ke bengap sgt ni !

di sini aq just bagitau
apa yang terlintas dalam otak,
aq akan taip
so, nak tulis apa lagi ?
apakata aq berambus ?
apa ? anda nanti nantikan ? Ok fine.

ok2 . balek pd title aq tud tu *adakah aku matang ?

aq nk cita ja , ade la bape2 orang dr planet bumi ni berkata :

orangI : tin , kau da matang ar skunk .
aqu : wah2 , x sgka lah .
orangII : tul la . sjak kau naek f4 ni , kau da brubah . dah MATURED! .


juz nk tye , aq ni matang ka ? aha2


sekian ,

baby fatin .

mrs. BORING !

dalam otak ni , aq ingat keja skula saja ,
keja2 yg bertambung2 atah meja tu .
taktau bila siap . uhh , lupekan .
so , dgan m`buang masa untuk nak buat keja skula ,
aq update blog saja lar .
em , nk tulih pa ni ?

fikirfikirfikir







fikirfikir









fikir







ahli fikir . ehh








fikir.fikri . ehh





brain nerve receptor !
mna idea ni ? bile nk dtg ni . aq t`tggu2 da ni

hurm , mnurut adat istiadat resam blog kan ,
nk update blog msti de arah tujuan
oh ya, selatan pon boley kan
utara ka , timur .
esh ape ni . ok aq mngaku semengakunya ,
aq mmg mengarut ! ok cukup !


sekian ,

away .

so sorry lame ta update blog ,
well , as u know ,
budax skula an :)

--
aduhh , byak ngat keja skula ,
xdan mao update ini blog yg kureng shantek lagi MENAWAN .

nape ya budax skula msti de home work ?
*da name dax skula , WAJIB de homework . huh

ahaha .

uh , napa aq tulis kt title tu "away" ?
menurut oxford english advanced learner ,
page bape ntah maksud nya : blah la , pergi .

aq sje je tulis title tu . jgn la nk tau sgt . haha



*trademark

now, fafa mao cerita psai trademark *kanak2 zaman lenin
iaitu
'' ADA AKU KESAH ? ''
atau nak lagi power

" ADER AQUW KEYSHAHH ? '' *versi pelat


so sape² y asyik tkena je dgn ayat ni dengan kawan2
korang cadangkan ayt nih plk

'' MACAM LA AKU KESAH ''
okay ? itu sahaja . sekian

*err , versi pelat nak jugak kah ?

FAFA teringin mao ..

-xpressmusic slide
-rumah ada swimming pool
-buku y bulih omong
-drive license
-latest converse shoes
-jet sendiri
-rumah y besor
-kapet ley terbang
-keta gerak sndri

ohh fafa sedar . fafa hanya insan biasa

YEAH .

ohyeah . ai ni cuti . cuti pe ? nta . mne la aqu tau . ahaha .
p besh ah . mjur owang v cuti jah . huhu

homework ? uh , t`tgal kt ostel beb .
bkn t`tgal , sgaje tgal . haha .

nk wk pe lgi ah ? keje umah ?
uh , xda2 . da de owang buat da . :)

ase cam xda mnde nak oyak da .
idea xdop agi niyh . pecoh doh palo duk mikir .


perkhemahan d`bali .


scouts members


posing abes bebb !


|pengakap|



tihah | nick | tihah pikah | fafa .
*muke aq blur jew . cam ta da prasaan . ahakz













diri mu ..


saat kaw tida bgi tau tentang diri kaw ,
aqu rela berlari2 bersama angsa2 .
memijak rumput tanpa belas kasihan ,
aqu sggup minum air mineral b`btol-botol .
aqu m`jdi tida tntu arah .
aqu sggup mandi 5 kali smata-mata
karna kaw syang .
aq rela mkan mee bandung walaupun
aqu suka .
aqu sggup panjat pokok kelapa n
turun dgan tangga .
aqu sggup buat apa saja .
kaw kena tahu ,
kau bgitu b`harga buat ku dear .


by ; fafa official to my only one

!@#$%^&


jalan2 p kay bee .
jalan punye jalan ,
longkang punye la
besor pun fafa ta nmpak .
budush btul >< aha2 .
p mjur dpat dslamat an
oley prents fafa .
rmai owg lalu lalang tat stu .
malu tul la *_*



by ; fafa official


video


ma video . aha2 .

by ; fafa official

ME n YOU is fwen ,

YOU smile , I smile ,

YOU hurt , I hurt ,

YOU cry , I cry ,

YOU jump off a bridge ,

I`M gonna MISS you .

:))

1- erm,nk ckp cket neh kat awak.. bce NO 5
2- Mmmm..cmne ek nk ckp? Bce je la NO 8
3- nk taw ekh?erm,bce NO 9
4- huh,drpd pning bek bce jap NO 15
5- cmne ek nk ckp.. NO 17 je k..
6- kite nk ckp skg tp lbh bek bce NO 16
7- kite akn ckp tp bce dlu NO 2
8- yg kite nk ckp neh simple jek..tp bce dlu NO 4 k?
9- tak payah la b'debar2 cm2..cme bce jap NO 18
10- Blom lg la..bce NO 19 ye..
11- da pnt ekh? Bce jap NO 13
12- sbnrnye kite nk ckp klu¿.(ah bce no 3 la)
13- tgl cket jek lg bce NO 20
14- argh,pnt neh..bce NO 1
15- adush,dah pning dh ni.. bce la NO 6
16- lorh,msh ta phm lg kew? Bce NO 12
17- ades,nk ckp neh..bce NO 7
18- kite taktau klu awk phm..tlg bce NO 10
19. Baca NO 11 dgn tenang ye..nt awk akn taw..
20- oke2,skg kite ckp..bce NO 14, tp slow2 jek k